Wonen in de Achterhoek

BinnensteBuiten

Droomhuizen

Hoewel niet iedereen in de Achterhoek groot en in een boerderij woont, keek het tv-programma BinnensteBuiten onlangs rond in een herenhuis en twee verbouwde boerderijen in Aalten. Ook ‘ns binnenkijken als je je afvraagt hoe het is om te wonen in de Achterhoek? Dat kan!

Marieke Holthuis woont samen met haar beste vriend Diederik Maarten Verbakel. Het tweetal is al jaren onafscheidelijk. Ze woonden en werkten jarenlang samen in Italië. Nu doen ze dit op een bijzondere plek; een herenhuis in het centrum van Aalten waar Marieke is opgegroeid. Bekijk het hier.

Vincent Klijnsma kocht een boerderij zonder dat hij zijn vrouw Bianca had ingelicht. Het bleek een schot in de roos. Ze werden verliefd op de plek en verbouwden het oude huis in 5,5 jaar tijd tot een zeer comfortabele en ruime woon- en werkplek. Kijk hier de video.

Drie jaar geleden besloten Jeroen en Monique het drukke Rotterdamse stadsleven te verruilen voor de rust en ruimte in de Achterhoek. Hun droomhuis vonden ze in de Aaltense buurtschap De Heurne: een hoeve uit 1886. Hun inrichting noemen ze zelf boerensjiek; een mix van klassiek met veel tweedehands meubels. Bekijk hier het volledige item.

Magazine

Een greep uit ons magazine

Terug naar boven