Klaar met de filestress: Lynn gaat voor nieuw werkgeluk in Doetinchem

Klaar met de filestress: Lynn gaat voor nieuw werkgeluk in Doetinchem

Lynn de Vries verhuisde vier jaar geleden van de Randstad naar de Achterhoek. Haar nieuwe woonomgeving bood direct veel rust en ruimte, maar de flinke reistijd richting haar werk in Arnhem nog niet. Afgelopen zomer switchte ze naar een baan bij de gemeente Doetinchem. “Ik heb nu zelfs tijd om vóór het eten te sporten!”

“Jij moet zeker naar Arnhem vandaag?” was een vraag die Lynn vaak van haar man kreeg. Blijkbaar sprak haar chagrijnige houding al boekdelen. Het was niet de baan zelf, integendeel, maar de enorme files die haar uitputten: “Na een avondspits in de file kwam ik vaak mopperig thuis, dan had ik weinig energie over om te sporten of iets te ondernemen.”

Tijdens de zoveelste spits viel haar oog op een billboard van Onverwachte Hoek. “Ik las iets over uit de file stappen en in Doetinchem werken. Hoewel ik eigenlijk niet op zoek was, nam ik een kijkje op de website. Daar zag ik de mooie vacature van privacy coördinator bij de gemeente Doetinchem!” Lynn solliciteerde en mocht op gesprek komen.

"De gemoedelijke gesprekken gaven gelijk een gevoel van thuiskomen"

Typisch Achterhoek: oog voor elkaar

“De gemoedelijke gesprekken met de gemeente Doetinchem gaven gelijk een gevoel van thuiskomen. Ik ontmoette al directe collega’s en er was oog voor wat ik zelf belangrijk vond in een baan. Dit is wat mij betreft echt Achterhoeks!”

Sinds 1 augustus is Lynn officieel in dienst bij de gemeente Doetinchem. Het fijne gevoel is alleen maar versterkt. “Ze hebben hier echt oog voor het menselijke aspect. Mijn leidinggevende vraagt eerst hoe het met míj gaat, zonder dat we gelijk ingaan op resultaten. We lunchen altijd samen met collega’s en maken regelmatig een babbeltje met mensen uit andere teams. Hierdoor leer je elkaar goed kennen en stap je makkelijk op elkaar af. Dit maakt het werk makkelijker.” Lynn geeft eerlijk toe dat ze vooraf wel vooroordelen had dat organisaties in de Achterhoek minder vooruitstrevend zouden zijn, maar dat ervaart ze helemaal niet zo: “Alles is goed geregeld en de werkcultuur is heel dynamisch.”

Van koffie to go naar easy morning

Nu haar werk dichterbij is, zijn de koffie to go en snelle boterham ingewisseld voor een rustige start: “Ik kan nu voor het werk lekker het bos in met de hond, rustig koffiedrinken en de krant lezen. Op de koudere dagen lig ik graag nog wat langer in bed.” Ook haar avonden zijn aanzienlijk veranderd: “Na een dag op kantoor ga ik vaak direct naar de sportschool en ben ik zelfs eerder thuis dan vroeger. Ook heb ik nu meer tijd om in te burgeren in Dinxperlo en het verenigingsleven. Ik wandel na werk zo nog even het dorp in en maak dan een praatje met mensen.”

File niet zomaar accepteren

Tot vorig jaar dacht Lynn nog dat ze de regio uit moest voor een goede baan. Onzin, vindt ze nu: “Ik had eigenlijk al geaccepteerd dat ik in de file moest staan, maar toen ik me erin ging verdiepen heeft het aanbod aan bedrijven me echt verrast. Hoe mooi is het als je niet alleen in deze regio woont, maar er ook werkt?”

Magazine

Een greep uit ons magazine

Terug naar boven