Onmisbaar voor Dakar
Veel van de rallywagens en trucks die deelnemen aan de Dakar Rally, zijn Achterhoekse scheurmonsters.
Althans… de schokdempers worden gemaakt door Reiger Suspension in Hengelo. Reiger Suspension heeft dezelfde mentaliteit als veel rallyrijders: altijd de concurrentie vóór willen blijven en altijd een nog betere prestatie willen neerzetten. Met die mentaliteit groeide het Achterhoekse bedrijf uit tot wereldleider op het gebied van schokdempers voor offroadvoertuigen.
In een rally als de Dakar Rally telt maar één ding: betrouwbaarheid. De schokdempers van Reiger zijn speciaal ontwikkeld voor extreme omstandigheden en blijven ook bij grote obstakels prima functioneren. In direct overleg met de coureurs blijft Reiger bovendien continu innoveren. Met resultaat, want de eerste zes auto’s in het eindklassement van de Dakar Rally 2021 reden allemaal met schokdempers van Reiger, net als de top 3 trucks én de winnaar in de categorie quads.
Magazine
Een greep uit ons magazine
-
Achterhoeks mooisten: Kramp
Met 21 vestigingen in 19 landen is het Achterhoekse Kramp een technologisch geavanceerd en innovatief e-commercebedrijf in de agrarische sector.
-
Ouderenzorg + kastelen
Werken in de ouderenzorg plús cultuur snuiven in je vrije tijd? Kan in de Achterhoek!
-
Achterhoeks mooisten: Assistive Innovations BV
Zo mooi wanneer techniek mensen minder zorgbehoevend maakt! Bij Assistive Innovations maken ze robotarmen en komen techniek en zinnige zorg samen.
-
Achterhoeks mooisten: Nedap
Eén van Achterhoeks best bewaarde geheimen: ruim 800 medewerkers ontwikkelen hoogwaardige, technologische oplossingen, zijn wereldwijd actief en werken bij één van Nederlands oudste beursgenoteerde bedrijven.
-
Achterhoeks Mooisten: Azora
Samenwerking, échte aandacht en innovatie in de zorg? Bij Azora is het de normaalste zaak van de wereld. In negen locaties in de Achterhoek zorgen hier ruim 2.100 medewerkers voor het welzijn van ouderen. Het bedrijf is de afgelopen jaren 3 keer op rij uitgeroepen tot beste werkgever van Gelderland. Hoe krijgen ze dat voor elkaar?
-
Achterhoeks Mooisten: Pentair
In het Guinness Book of Records staan de langste man, die de 2,51 meter aantikt, en de snelste auto (455,3 km/u), maar ook: pompenspecialist Pentair. Het bedrijf maakte in zijn vestiging in Winterswijk de pompen met de grootste capaciteit ter wereld. En die draaien nog steeds. In het Gemaal IJmuiden zorgen deze pompen ervoor dat Noordwest-Nederland droge voeten houdt.
-
Hier is iedereen welkom!
Annemiek van der Hoek (26), directeur van de Koppelkerk, vrijplaats voor kunst en cultuur in Bredevoort, voelt zich thuis in de Achterhoek. Met een grote groep vrijwilligers organiseert ze exposities, lezingen en concerten. “Hier verstaan ze echt de kunst van samen dingen voor elkaar krijgen.”
-
De ‘American dream’ in… Groenlo!
Michiel Klitsie maakt met Lieneke in Groenlo zijn ‘American dream’ waar. Beiden vonden er inspirerende banen en een prachtig huis. “Ik wilde altijd naar grote steden, naar het buitenland. Die onrust is helemaal weg.”
-
Dag files, hallo voetbal!
Michael Ogubai verruilde de file voor de fiets, een wachtlijst voor zwemles en stenen voor groen. “De Achterhoek heeft veel te bieden. Meer dan mensen denken.”
-
Achterhoeks mooisten: Hittech Bihca
Hightechbedrijf Hittech Bihca is gespecialiseerd in het produceren van producten van moeilijke materialen als superduplex en titanium. Zo deed het bedrijf de nabewerking van onderdelen in de Formule 1-auto van Max Verstappen.
-
Terug naar waar het begon
Roel en Regina ten Have ontmoetten elkaar vlak voordat zij ging studeren. “Als jij de rest van je leven in Aalten wil blijven, wordt het niks tussen ons”, zei ze toen...
-
De Achterhoek maakt het plaatje voor mij compleet
Novita Patresia Amba (42) kwam acht jaar geleden voor de liefde van Indonesië naar Amsterdam, maar ze landde pas echt toen ze vorig jaar als verpleeghuisarts aan het werk kon in de Achterhoek. Niet eerder voelde ze zich zo welkom in Nederland. “Een buurvrouw vroeg me meteen op de koffie.”
-
Welkom in de Achterhoek!
Esther Ruesen deelt met Bart Kiers een grote liefde voor de Achterhoek. Samen hebben ze een missie: “Wij willen nieuwkomers in de Achterhoek écht welkom heten.”
-
De kermis in onze tuin!
Teun Aalders en Robin Erken verhuisden van een appartement van 50 m2 naar een Achterhoekse boerderij van 500 m2. Werk vonden ze eerder dan een huis. Maar zou het niet té rustig worden...?
-
Meer dan alleen maar weiland
Bart en Joanne Vlaanderen dachten al een tijdje na over een terugkeer naar de Achterhoek. Maar ze vonden het een grote stap. Zouden ze niet vereenzamen...? En was er wel werk te vinden...?
-
Dit voelt als thuiskomen
Siem de Jong is terug bij De Graafschap, startpunt van zijn indrukwekkende voetbalcarrière. Zes clubs, 312 wedstrijden, 33 interlands en 87 doelpunten later staat hij weer op de groene grasmat van De Vijverberg.
-
Achterhoeks mooisten: Intralox
In Wehl maakt het Amerikaanse Intralox bijzonder innovatieve sorteersystemen met de transportband in de hoofdrol.
-
Made in… Terborg!
Die heerlijke baguette van het bakkertje in dat slaperige Zuid-Franse dorpje? Komt uit de Achterhoek!
-
Mooi om huisarts te zijn in de Achterhoek
Na zeven jaar studeren in de stad woont Aniek Nieuwenhuis nu met haar vriend Tom Joling in het huis van haar oma in Baak. Waar ook oma kon blijven.
-
Rust, ruimte, natuur
Cato Moens verhuisde samen met haar vriend van een klein appartement in Voorburg naar een grote boerderij in de Achterhoek. Ze vond er precies wat ze zocht: rust, ruimte en prachtige natuur.
-
A.I. + toprestaurant
Werken aan kunstmatige intelligentie in de voedselindustrie plús een vorkje prikken in een toprestaurant. Typisch Achterhoek.
-
Achterhoeks mooisten: Nedcon
Nieuwe sneakers besteld bij Zalando? Grote kans dat ze vanuit een distributiecentrum worden verstuurd dat is ingericht door het Achterhoekse Nedcon.
-
Waterzuivering + suppen
Doordeweeks water zuiveren in een innovatieve, circulaire waterzuivering en in het weekend je watertechniek oefenen op een supboard.
-
Made in… Borculo!
Het Mauritshuis: een mooi Achterhoeks kunststukje. Achterhoeks? Ja, echt! De trappen in dit museum zijn gemaakt door Wolter Tijdink in Borculo.