Achterhoeks mooisten: Intralox

Passie voor nieuwe ideeën

Een transportband lijkt een simpel product, maar heeft meer impact dan je denkt. In Wehl maakt het Amerikaanse Intralox bijzonder innovatieve sorteersystemen met de transportband in de hoofdrol. Die dragen wereldwijd bij aan succes van grote bedrijven.

“Een transportband is misschien niet het meest sexy product ter wereld, maar wel een met veel impact. De transportsystemen die wij bij Intralox ontwikkelen, versnellen en vereenvoudigen productie- en distributieprocessen van multinationals als Nestlé en Continental Tire. En dat is heel belangrijk voor hun bedrijfsvoering. Ook maken we sorteersystemen die voedselveiligheid vergroten. Ook dat heeft impact”, vertelt Bart Vlaanderen, productiemanager van Intralox in Wehl. Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf ontwikkelt innovatieve transportband-technologieën en levert maatwerk aan haar klanten en heeft inmiddels vestigingen over de hele wereld. “Wij bedenken pasklare oplossingen voor complexe productieprocessen. Onze kracht zit in de eenvoud en de effectiviteit van ons product. Hier in de Achterhoek zit Intralox op z’n plek. We passen goed in deze omgeving met veel maakindustrie en technische bedrijven.”

Innovatie in het DNA

Intralox is ruim 50 jaar geleden in Amerika opgericht en dat had alles te maken met garnalen. Een machinale oplossing voor het pellen van deze zeediertjes vormde de start. Het bracht een revolutie teweeg in de garnalenindustrie en leidde in 1971 tot de uitvinding van de Modular Plastic Belt. Die vormde weer de basis voor de gepatenteerde Activated Roller Belt. “Het is die transportband die we gebruiken in de sorteersystemen die we bouwen in Wehl”, legt Bart uit. “En we blijven ontwikkelen, verbeteren en experimenteren. Onze passie voor nieuwe ideeën is groot. Afgelopen jaar hebben we maar liefst 30 miljoen dollar geïnvesteerd in innovatie.”

Teamgeest én eigen verantwoordelijkheid

Bijzonder bij Intralox en medeverantwoordelijk voor het succes van het bedrijf is de bedrijfscultuur. “We willen blijven verbeteren, leren en samenwerken om te komen tot een mooi product en een pasklare oplossing voor de klant”, vertelt Bart. Teamgeest én eigen verantwoordelijkheid zijn belangrijke waarden. Bij Intralox zeggen managers niet tot in detail hoe moet worden gewerkt, maar nemen werknemers die verantwoordelijkheid zelf. “Werknemers krijgen bij ons het vertrouwen hun werk zelf te managen en de ruimte om zich te ontwikkelen”, licht Bart toe. De opleidingsmogelijkheden die Intralox biedt, helpen hierbij. In Wehl werken nu zo’n vijftig mensen; meer dan een verdubbeling van het aantal werknemers ten opzichte van een jaar geleden. En het eind van de groei is nog niet in zicht. Bart: “We zijn hard op zoek naar nieuw personeel, specifiek naar mensen die van verandering houden en uitgedaagd willen worden.”

Werken bij Intralox?

Magazine

Een greep uit ons magazine

Terug naar boven