Gouden whisky
De eerste batch whisky met Achterhoeks graan wint direct een gouden award. Puur vakmanschap!
Als je het doet, doe het dan goed. Dat is dé instelling van veel ondernemers en werknemers in de Achterhoek. En geldt met recht ook voor het werk van meesterdistillateur Erik Legters van Distilleerderij de Bronckhorst uit Zelhem. Hun allereerste batch ‘Whisky Dahomey Dutch Single Estate’ won in San Francisco een gouden award op de World Whiskies Awards. Van de vele internationale deelnemers in de categorie voor beste whisky onder de 12 jaar, ging deze Achterhoekse whisky er met het goud vandoor.
In september 2021 presenteerde de destilleerderij vol trots deze eerste pure Achterhoekse whisky. Extra uniek is de aandacht voor het gezond en duurzaam telen van graan en mout in de eigen regio. Op zo’n manier dat het tegelijkertijd het landschap, het bodemleven en de biodiversiteit versterkt. Puur Achterhoeks vakmanschap, van grond tot mond.
Magazine
Een greep uit ons magazine
-
Achterhoeks mooisten: Kramp
Met 21 vestigingen in 19 landen is het Achterhoekse Kramp een technologisch geavanceerd en innovatief e-commercebedrijf in de agrarische sector.
-
A.I. + toprestaurant
Werken aan kunstmatige intelligentie in de voedselindustrie plús een vorkje prikken in een toprestaurant. Typisch Achterhoek.
-
De kermis in onze tuin!
Teun Aalders en Robin Erken verhuisden van een appartement van 50 m2 naar een Achterhoekse boerderij van 500 m2. Werk vonden ze eerder dan een huis. Maar zou het niet té rustig worden...?
-
Achterhoeks Mooisten: Rensa Family
Als 17-jarige jongen kwam Frank Dimmendaal bij Rensa in Doetinchem. Om onderdelen te halen voor zijn werk als installateur, maar ook voor een gezellig bakje koffie. Toen hij er 20 jaar later op gesprek kwam voor de functie van technisch adviseur, herkende hij meteen diezelfde open sfeer. "Het is een familiebedrijf, maar we durven ook te innoveren. Je wordt hier uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen."
-
Hier is iedereen welkom!
Annemiek van der Hoek, cultureel maatschappelijk ondernemer, voelt zich thuis in de Achterhoek. Een tijd lang werkte ze als directeur bij De Koppelkerk in Bredevoort. Met een grote groep vrijwilligers organiseerde ze exposities, lezingen en concerten. “Hier verstaan ze echt de kunst van samen dingen voor elkaar krijgen.”
-
Waar creativiteit en techniek samenkomen
Weleens een Levi’s store, Hunkemöller, Aldi of Intratuin binnengewandeld? Grote kans dat de winkelpresentatie ontwikkeld én geproduceerd is door BVH Display. Het bedrijf heeft een nuchter Achterhoeks karakter, maar met een service van concept tot aan implementatie weten ze ook de internationale retailmarkt in te pakken.
-
Achterhoeks mooisten: Intralox
In Wehl maakt het Amerikaanse Intralox bijzonder innovatieve sorteersystemen met de transportband in de hoofdrol.
-
6 tips om nieuwe mensen te leren kennen in de Achterhoek
Nieuw werk, nieuwe buurt, nieuwe mensen. Verhuizen naar de Achterhoek is een frisse start – maar dan ook wennen zijn. Gelukkig zijn er volop initiatieven waar je je bij aan kunt sluiten én er zijn leuke dingen die je zelf kunt ondernemen om nieuwe mensen te leren kennen. Wie weet word je wel vrienden voor het leven. Want zeg nou zelf: liever een goede buur dan een verre vriend. We zetten een paar mooie tips voor je op een rijtje.
-
Achterhoeks Mooisten: Azora
Samenwerking, échte aandacht en innovatie in de zorg? Bij Azora is het de normaalste zaak van de wereld. In negen locaties in de Achterhoek zorgen hier ruim 2.100 medewerkers voor het welzijn van ouderen. Het bedrijf is de afgelopen jaren 3 keer op rij uitgeroepen tot beste werkgever van Gelderland. Hoe krijgen ze dat voor elkaar?
-
Achterhoeks Mooiste – Pinkcube
Kunnen internationale ambities en regionaal werken samengaan? Zeker wel, vertelt Liselotte Leijten. Zes jaar geleden kwam ze, na een carrière bij Google op de Amsterdamse Zuidas en in Dublin, terug naar de Achterhoek. Bij Pinkcube kreeg ze de opdracht om het bedrijf te laten groeien en de boel eens flink op te schudden.
-
Klaar met de filestress: Lynn gaat voor nieuw werkgeluk in Doetinchem
Lynn de Vries verhuisde vier jaar geleden van de Randstad naar de Achterhoek. Haar nieuwe woonomgeving bood direct veel rust en ruimte, maar de flinke reistijd richting haar werk in Arnhem nog niet. Afgelopen zomer switchte ze naar een baan bij de gemeente Doetinchem. “Ik heb nu zelfs tijd om vóór het eten te sporten!”
-
Ouderenzorg + kastelen
Werken in de ouderenzorg plús cultuur snuiven in je vrije tijd? Kan in de Achterhoek!
-
Mooi om huisarts te zijn in de Achterhoek
Na zeven jaar studeren in de stad woont Aniek Nieuwenhuis nu met haar vriend Tom Joling in het huis van haar oma in Baak. Waar ook oma kon blijven.
-
Achterhoeks Mooisten: Achterkamp
Hoe maak je van veiligheid een aantrekkelijk thema in plaats van een verplicht nummer? Die uitdaging grijpt het Achterhoekse bedrijf Achterkamp met beide handen aan. Met als missie ‘Samen bewust veilig’ zijn ze hard op weg om dé leer- en ontwikkelpartner te worden op het gebied van veiligheid.
-
We zijn in een warm bad terechtgekomen
In juli 2019 verhuisden Laurien Crump en Kenneth Gabreëls met hun verstandelijk gehandicapte zoon Tommy van Utrecht naar het dorp Geesteren in de Achterhoek. Daar vonden ze wat ze in de grote stad misten: rust en ruimte. Plus warme zorg en goed onderwijs. Laurien: “Men kijkt hier echt naar elkaar om. En in de zorg en het onderwijs zijn de lijnen kort.”
-
Dit voelt als thuiskomen
Siem de Jong is terug bij De Graafschap, startpunt van zijn indrukwekkende voetbalcarrière. Zes clubs, 312 wedstrijden, 33 interlands en 87 doelpunten later staat hij weer op de groene grasmat van De Vijverberg.
-
Rust, ruimte, natuur
Cato Moens verhuisde samen met haar vriend van een klein appartement in Voorburg naar een grote boerderij in de Achterhoek. Ze vond er precies wat ze zocht: rust, ruimte en prachtige natuur.
-
Achterhoeks Mooisten: gemeente Doetinchem
Hergebruik, repareren, recyclen, dat zijn de uitdagingen van de toekomst. Zo zet ook de gemeente Doetinchem hoog in, met als doel een volledig circulaire economie, ofwel zonder verspilling. Voor Shiri Bouchan dé reden om vanuit Arnhem hier te komen werken als beleidsmedewerker Circulaire Economie. Al snel sloot ze de gemeente Doetinchem in haar groene hart.
-
Achterhoeks Mooiste – HappyNurse
Waar ga je als Achterhoekse (zelfstandige) zorgprofessional heen als je werk zoekt? Werk waar je blij van wordt? Juist, HappyNurse. Dit uitzend- en bemiddelingsbureau staat bekend om persoonlijke aandacht en een gemoedelijke sfeer. Ze hielpen al vele regionale instellingen zoals ziekenhuizen, gehandicaptenzorg, ouderenzorg en GGZ instellingen aan de juiste match.
-
Achterhoeks Mooisten: Royal Kaak
Het is één van de grootste machinebouwers in de regio, en een begrip in Terborg: Royal Kaak. Al vier generaties lang is dit familiebedrijf wereldwijd toonaangevend in de ontwikkeling en montage van stand-alone machines en complete bakkerijlijnen. Voor hun belangrijke positie in dit vakgebied kregen ze bij hun 175-jarig bestaan zelfs een koninklijke onderscheiding.
-
Achterhoeks Mooisten: Arriva
Pak je in de Achterhoek een trein of bus? Grote kans dat deze van Arriva is. Al jaren is dit bedrijf verantwoordelijk voor al het openbaar vervoer in onze regio. En dat zal de komende jaren niet veranderen. Arriva mag namelijk de komende 17 jaar door blijven rijden met treinen en bussen in de Achterhoek, onder andere op het traject tussen Winterswijk en Arnhem.
-
Achterhoeks mooisten: Nedap
Eén van Achterhoeks best bewaarde geheimen: ruim 800 medewerkers ontwikkelen hoogwaardige, technologische oplossingen, zijn wereldwijd actief en werken bij één van Nederlands oudste beursgenoteerde bedrijven.
-
Achterhoeks Mooisten: NEDCON
Een doos met jouw nieuwe blouse erin wordt razendsnel het magazijn uitgestuurd, dwars door kilometerslange opslagrekken. Het magazijn is zo groot dat het personeel er lopend niet aan begint. Achter deze logistieke precisie schuilt een ingenieus opslagsysteem, ontworpen, geproduceerd en getest door NEDCON. Een international met een hoofdkantoor in Doetinchem.
-
De ‘American dream’ in… Groenlo!
Michiel Klitsie maakt met Lieneke in Groenlo zijn ‘American dream’ waar. Beiden vonden er inspirerende banen en een prachtig huis. “Ik wilde altijd naar grote steden, naar het buitenland. Die onrust is helemaal weg.”