Achterhoeks Mooisten: Royal Kaak

De hele wereld over voor bakkerijlijnen

Het is één van de grootste machinebouwers in de regio, en een begrip in Terborg: Royal Kaak. Al vier generaties lang is dit familiebedrijf wereldwijd toonaangevend in de ontwikkeling en montage van stand-alone machines en complete bakkerijlijnen. Voor hun belangrijke positie in dit vakgebied kregen ze bij hun 175-jarig bestaan zelfs een koninklijke onderscheiding.  

Servicemonteur René Meinen werkt inmiddels al 14 jaar bij Royal Kaak, zijn eerste werkgever. “Ik deed de BBL-opleiding, maar wilde ook graag reizen. Dat trok me aan in deze baan. Ik was net 19 jaar en vloog de hele wereld over naar projecten in landen als Amerika, dat is toch gaaf?” Van elektromonteur groeide René door naar montageleider en nu dus servicemonteur. Die ontwikkeling en beweging kenmerkt volgens hem ook zijn werkgever: altijd op zoek naar nieuwe kansen en technologie.

Nooit saai

Inmiddels werkt René afwisselend in een kantoorfunctie en op locatie. “Ik had het op school niet verwacht, maar ik vind het maken van offertes en tekenwerk ook erg leuk. Daarnaast ben ik nog veel in het buitenland voor servicemeldingen. Het kan zo zijn dat ik morgen naar Italië vlieg, als een klant er daar niet uitkomt met een probleem in de besturing. Wat dat betreft is mijn werk nooit saai, en moet je heel flexibel zijn. Ons eigen reisbureau regelt verder alles, op het vliegveld staat er meteen een taxi klaar om je naar je hotel te brengen.”

Meegroeien met technologie

De techniek ontwikkelt zich snel, en dat trekt jonge mensen aan. Maar ook met 14 jaar werkervaring leert René nog iedere dag. “Tegenwoordig kunnen we als service ook vaak klanten op afstand helpen via videobellen of een speciale holo-bril. Ook volgen we regelmatig cursussen in ons vakgebied, bijvoorbeeld op het gebied van robotisering of nieuwe software, om van de nieuwe techniek op de hoogte te blijven. Toch had ik laatst ook een storing aan een machine van ongeveer 30 jaar oud, die deed het verder nog perfect. Dan is het fijn dat je de machines goed kent, en ook de techniek begrijpt.”

 

Wereldwijd actief

Royal Kaak heeft kantoren over de hele wereld, maar Terborg blijft hun ‘thuis’ met zo’n 450 medewerkers. Het bedrijf gaat met de tijd mee door bijvoorbeeld vitaliteitsonderzoeken en gratis fruit aan te bieden, maar blijft ook trouw aan tradities en kent veel jubilarissen. In de ‘hall of fame’ hangen portretten van medewerkers die langer dan 40 jaar in dienst zijn. Een mooie mix van traditioneel en modern.

Zorgen voor familie

René: “Kaak zorgt niet alleen voor jou, maar ook voor je familie. Zo krijg je bijvoorbeeld een extra uitkering bij de geboorte van je kinderen. Ook mag je partner een taart bij de bakker ophalen op zijn of haar verjaardag, en wordt er met Pasen, Sinterklaas en Kerst een pakket uitgedeeld. Daar eet bij ons de hele familie van”, lacht hij.

Wil je werken bij een internationale organisatie die alle bedrijfsprocessen intern beheerst, van ontwikkeling tot engineering tot productie? Kom bij Royal Kaak!

Kijk op www.werkenbijkaak.nl

Magazine

Een greep uit ons magazine

Terug naar boven