A.I. + toprestaurant

Werken aan A.I. + goed uit eten

Wie van innovatieve technieken en lekker eten houdt, is in de Achterhoek helemaal op z’n plek. Hier kun je kunstmatige intelligentie inzetten voor de voedselindustrie plús een vorkje prikken in een toprestaurant.

Toptechnologie

Koploper op het gebied van slimme oplossingen – of zeg maar gerust baanbrekende technologische innovaties – voor onder meer de voedselverwerkingsindustrie, is SINGA B.V. in Varsseveld. Deze club van industrial game changers werkt samen met vooruitstrevende OEM’ers om hun koploperspositie in het Smart Industry tijdperk te verstevigen.

SINGA past deep learning kunstmatige intelligentie (A.I.) en zelflerende A.I. toe in het gerobotiseerd planten van tulpenbollen en in de ecologische onkruidbestrijding, de Weedmaster gebruikt daarvoor cameragestuurde heetwaterdosering. Daarnaast bedachten de engineers van SINGA de aardappelvierendeler: deze machine maakt gebruik van A.I en snijdt elke aardappel in vier perfecte stukken. Of wat dacht je van de uienrichter, die zorgt dat het plaatsen van uien in de schilmachine niet langer mensenwerk is. Dit automatisch toevoersysteem met camera plaatst de uien met de ‘kop’ omhoog en de ‘kont’ omlaag voor het beste snijresultaat.

Werken bij SINGA?

+

Toprestaurants

Behalve bedrijven met innovatieve oplossingen voor de voedselindustrie, kun je in de Achterhoek heerlijk uit eten in een van de vele toprestaurants die de regio rijk is. We geven je een smakelijke top 3:

1. Orangerie De Pol
Wauw! Je waant je in een oase in deze Orangerie in het bosrijke gebied van De Pol. Een bezoek aan dit restaurant is elk seizoen weer een unieke beleving, omdat binnen en buiten met elkaar zijn verweven. Het restaurant is namelijk gevestigd in een glazen kas! De chefs werken met de lekkerste, lokale producten en stellen elk seizoen een passend menu samen. Pssst: je kunt hier ook trouwen.

2. Olliemölle
De naam zegt het al, dit restaurant is gevestigd in een oude watermolen. En niet zomaar eentje. Ooit was deze molen eigendom van Prins Willem V van Oranje. In het restaurant wordt Achterhoekse gastvrijheid gecombineerd met heerlijke streekproducten. Laat gemaakt? Blijf dan slapen in het naastgelegen B&B de Galerie.

3. Lev by Mike
Bij Lev by Mike is kiezen tussen alle heerlijke gerechten met Achterhoekse streekproducten niet nodig. Hier worden de gangen in het formaat van tussengerechtjes geserveerd, zodat je lekker veel kunt proeven. Lev by Mike is eigenzinnig en stoer, met liefde voor de Achterhoek.

Magazine

Een greep uit ons magazine

Terug naar boven