A.I. + toprestaurant

Werken aan A.I. + goed uit eten

Wie van innovatieve technieken en lekker eten houdt, is in de Achterhoek helemaal op z’n plek. Hier kun je kunstmatige intelligentie inzetten voor de voedselindustrie plús een vorkje prikken in een toprestaurant.

Toptechnologie

Koploper op het gebied van slimme oplossingen – of zeg maar gerust baanbrekende technologische innovaties – voor onder meer de voedselverwerkingsindustrie, is SINGA B.V. in Varsseveld. Deze club van industrial game changers werkt samen met vooruitstrevende OEM’ers om hun koploperspositie in het Smart Industry tijdperk te verstevigen.

SINGA past deep learning kunstmatige intelligentie (A.I.) en zelflerende A.I. toe in het gerobotiseerd planten van tulpenbollen en in de ecologische onkruidbestrijding, de Weedmaster gebruikt daarvoor cameragestuurde heetwaterdosering. Daarnaast bedachten de engineers van SINGA de aardappelvierendeler: deze machine maakt gebruik van A.I en snijdt elke aardappel in vier perfecte stukken. Of wat dacht je van de uienrichter, die zorgt dat het plaatsen van uien in de schilmachine niet langer mensenwerk is. Dit automatisch toevoersysteem met camera plaatst de uien met de ‘kop’ omhoog en de ‘kont’ omlaag voor het beste snijresultaat.

Werken bij SINGA?

+

Toprestaurants

Behalve bedrijven met innovatieve oplossingen voor de voedselindustrie, kun je in de Achterhoek heerlijk uit eten in een van de vele toprestaurants die de regio rijk is. We geven je een smakelijke top 3:

1. Orangerie De Pol
Wauw! Je waant je in een oase in deze Orangerie in het bosrijke gebied van De Pol. Een bezoek aan dit restaurant is elk seizoen weer een unieke beleving, omdat binnen en buiten met elkaar zijn verweven. Het restaurant is namelijk gevestigd in een glazen kas! De chefs werken met de lekkerste, lokale producten en stellen elk seizoen een passend menu samen. Pssst: je kunt hier ook trouwen.

2. Olliemölle
De naam zegt het al, dit restaurant is gevestigd in een oude watermolen. En niet zomaar eentje. Ooit was deze molen eigendom van Prins Willem V van Oranje. In het restaurant wordt Achterhoekse gastvrijheid gecombineerd met heerlijke streekproducten. Laat gemaakt? Blijf dan slapen in het naastgelegen B&B de Galerie.

3. Lev by Mike
Bij Lev by Mike is kiezen tussen alle heerlijke gerechten met Achterhoekse streekproducten niet nodig. Hier worden de gangen in het formaat van tussengerechtjes geserveerd, zodat je lekker veel kunt proeven. Lev by Mike is eigenzinnig en stoer, met liefde voor de Achterhoek.

Magazine

Een greep uit ons magazine

Terug naar boven

Overwachte Hoek maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken. Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. Als je marketingcookies accepteert delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Geef hieronder aan welke categorie cookies we mogen plaatsen.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.