Bonjour!
Die heerlijke baguette van het bakkertje in dat slaperige Zuid-Franse dorpje? Komt uit de Achterhoek!
Nou ja, een beetje dan… In elk geval is de kans groot dat het brood dat je op vakantie eet een vleugje Achterhoek in zich draagt. Want in meer dan vijftig landen wereldwijd maken bakkerijen gebruik van de oplossingen van het Achterhoekse bedrijf Kaak.
Technologie op maat
Kaak ontwikkelt apparatuur voor elke fase van het broodbakken, van mengen en bakken tot transport. In een beetje bakkerij is minstens één oplossing van Kaak te vinden. Het Achterhoekse bedrijf is vooral sterk in technologie op maat. Zo moet voor een Franse baguette met open structuur het deeg rustig behandeld worden. Daar heeft Kaak dus een specifieke oplossing voor, net als voor Franse croissants en Italiaanse ciabatta. Zo proef je dus overal ter wereld van Achterhoekse innovatie.
Magazine
Een greep uit ons magazine
-
Winterswijk is een dorp met de kwaliteiten van een stad
Raymond Meijnen (40) keerde terug naar zijn geboorteplaats Winterswijk voor een droombaan bij pompenspecialist Pentair. Toen zijn vrouw Nienke (35) partner kon worden in een verloskundigenpraktijk in Winterswijk, gingen ze er ook wonen. “Winterswijk is een dorp, maar heeft alles van een stad.”
-
Dag files, hallo voetbal!
Michael Ogubai verruilde de file voor de fiets, een wachtlijst voor zwemles en stenen voor groen. “De Achterhoek heeft veel te bieden. Meer dan mensen denken.”
-
Achterhoeks Mooisten: NEDCON
Een doos met jouw nieuwe blouse erin wordt razendsnel het magazijn uitgestuurd, dwars door kilometerslange opslagrekken. Het magazijn is zo groot dat het personeel er lopend niet aan begint. Achter deze logistieke precisie schuilt een ingenieus opslagsysteem, ontworpen, geproduceerd en getest door NEDCON. Een international met een hoofdkantoor in Doetinchem.
-
De kermis in onze tuin!
Teun Aalders en Robin Erken verhuisden van een appartement van 50 m2 naar een Achterhoekse boerderij van 500 m2. Werk vonden ze eerder dan een huis. Maar zou het niet té rustig worden...?
-
Achterhoeks Mooiste – HappyNurse
Waar ga je als Achterhoekse (zelfstandige) zorgprofessional heen als je werk zoekt? Werk waar je blij van wordt? Juist, HappyNurse. Dit uitzend- en bemiddelingsbureau staat bekend om persoonlijke aandacht en een gemoedelijke sfeer. Ze hielpen al vele regionale instellingen zoals ziekenhuizen, gehandicaptenzorg, ouderenzorg en GGZ instellingen aan de juiste match.
-
Ouderenzorg + kastelen
Werken in de ouderenzorg plús cultuur snuiven in je vrije tijd? Kan in de Achterhoek!
-
Achterhoeks Mooisten: Azora
Samenwerking, échte aandacht en innovatie in de zorg? Bij Azora is het de normaalste zaak van de wereld. In negen locaties in de Achterhoek zorgen hier ruim 2.100 medewerkers voor het welzijn van ouderen. Het bedrijf is de afgelopen jaren 3 keer op rij uitgeroepen tot beste werkgever van Gelderland. Hoe krijgen ze dat voor elkaar?
-
Made in… Hengelo!
Veel van de rallywagens en trucks die deelnemen aan de Dakar Rally, zijn Achterhoekse scheurmonsters. Althans... de schokdempers worden gemaakt door Reiger Suspension in Hengelo.
-
Van Heemskerk naar Dinxperlo
Linda en Harald de Rooij verhuisden vorig jaar augustus van Heemskerk naar Dinxperlo. “We ervaren hier een grotere kwaliteit van leven”, vertelt Harald. “Al sinds mijn vader, Simon Kistemaker, alias De Kist, trainer was van De Graafschap, ben ik verliefd op deze streek”, voegt Linda toe. Het stel vond in de Achterhoek rust, ruimte én werk.
-
Hier is iedereen welkom!
Annemiek van der Hoek, cultureel maatschappelijk ondernemer, voelt zich thuis in de Achterhoek. Een tijd lang werkte ze als directeur bij De Koppelkerk in Bredevoort. Met een grote groep vrijwilligers organiseerde ze exposities, lezingen en concerten. “Hier verstaan ze echt de kunst van samen dingen voor elkaar krijgen.”
-
Achterhoeks mooisten: Nedap
Eén van Achterhoeks best bewaarde geheimen: ruim 800 medewerkers ontwikkelen hoogwaardige, technologische oplossingen, zijn wereldwijd actief en werken bij één van Nederlands oudste beursgenoteerde bedrijven.
-
Achterhoeks Mooiste – Pinkcube
Kunnen internationale ambities en regionaal werken samengaan? Zeker wel, vertelt Liselotte Leijten. Zes jaar geleden kwam ze, na een carrière bij Google op de Amsterdamse Zuidas en in Dublin, terug naar de Achterhoek. Bij Pinkcube kreeg ze de opdracht om het bedrijf te laten groeien en de boel eens flink op te schudden.
-
Waterzuivering + suppen
Doordeweeks water zuiveren in een innovatieve, circulaire waterzuivering en in het weekend je watertechniek oefenen op een supboard.
-
Achterhoeks mooisten: Kramp
Met 21 vestigingen in 19 landen is het Achterhoekse Kramp een technologisch geavanceerd en innovatief e-commercebedrijf in de agrarische sector.
-
Made in… Zelhem!
De eerste batch whisky met Achterhoeks graan wint direct een gouden award. Puur vakmanschap van Distilleerderij de Bronckhorst uit Zelhem.
-
Achterhoeks mooisten: Assistive Innovations BV
Zo mooi wanneer techniek mensen minder zorgbehoevend maakt! Bij Assistive Innovations maken ze robotarmen en komen techniek en zinnige zorg samen.
-
De ‘American dream’ in… Groenlo!
Michiel Klitsie maakt met Lieneke in Groenlo zijn ‘American dream’ waar. Beiden vonden er inspirerende banen en een prachtig huis. “Ik wilde altijd naar grote steden, naar het buitenland. Die onrust is helemaal weg.”
-
Achterhoeks Mooisten: Pentair
In het Guinness Book of Records staan de langste man, die de 2,51 meter aantikt, en de snelste auto (455,3 km/u), maar ook: pompenspecialist Pentair. Het bedrijf maakte in zijn vestiging in Winterswijk de pompen met de grootste capaciteit ter wereld. En die draaien nog steeds. In het Gemaal IJmuiden zorgen deze pompen ervoor dat Noordwest-Nederland droge voeten houdt.
-
Achterhoeks mooisten: Hittech Bihca
Hightechbedrijf Hittech Bihca is gespecialiseerd in het produceren van producten van moeilijke materialen als superduplex en titanium. Zo deed het bedrijf de nabewerking van onderdelen in de Formule 1-auto van Max Verstappen.
-
Mooi om huisarts te zijn in de Achterhoek
Na zeven jaar studeren in de stad woont Aniek Nieuwenhuis nu met haar vriend Tom Joling in het huis van haar oma in Baak. Waar ook oma kon blijven.
-
We zijn in een warm bad terechtgekomen
In juli 2019 verhuisden Laurien Crump en Kenneth Gabreëls met hun verstandelijk gehandicapte zoon Tommy van Utrecht naar het dorp Geesteren in de Achterhoek. Daar vonden ze wat ze in de grote stad misten: rust en ruimte. Plus warme zorg en goed onderwijs. Laurien: “Men kijkt hier echt naar elkaar om. En in de zorg en het onderwijs zijn de lijnen kort.”
-
Welkom in de Achterhoek!
Esther Ruesen deelt met Bart Kiers een grote liefde voor de Achterhoek. Samen hebben ze een missie: “Wij willen nieuwkomers in de Achterhoek écht welkom heten.”
-
Achterhoeks Mooisten: Rensa Family
Als 17-jarige jongen kwam Frank Dimmendaal bij Rensa in Doetinchem. Om onderdelen te halen voor zijn werk als installateur, maar ook voor een gezellig bakje koffie. Toen hij er 20 jaar later op gesprek kwam voor de functie van technisch adviseur, herkende hij meteen diezelfde open sfeer. "Het is een familiebedrijf, maar we durven ook te innoveren. Je wordt hier uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen."
-
Waar creativiteit en techniek samenkomen
Weleens een Levi’s store, Hunkemöller, Aldi of Intratuin binnengewandeld? Grote kans dat de winkelpresentatie ontwikkeld én geproduceerd is door BVH Display. Het bedrijf heeft een nuchter Achterhoeks karakter, maar met een service van concept tot aan implementatie weten ze ook de internationale retailmarkt in te pakken.