Hoe maak je van veiligheid een aantrekkelijk thema in plaats van een verplicht nummer? Die uitdaging grijpt het Achterhoekse bedrijf Achterkamp met beide handen aan. Met als missie ‘Samen bewust veilig’ zijn ze hard op weg om dé leer- en ontwikkelpartner te worden op het gebied van veiligheid.
Het bedrijf kent 3 verschillende takken, namelijk trainingen, consultancy en software. Als partner kan Achterkamp klanten helpen om kennis over veiligheid op verschillende manieren over te brengen binnen de organisatie. Tim te Pas begon in 2012 bij Achterkamp, na ruim 15 jaar ondernemerschap binnen diverse Achterhoekse bedrijven, nam hij in 2016 Achterkamp over van Jan Achterkamp.
Van suf imago naar intrinsieke motivatie
Zijn doel was om het thema veiligheid van een ‘toch wat suf imago’ af te helpen. “Dat lukt goed doordat we de onderwerpen net iets anders verpakken in onze trainingen. Daarnaast brengen we de kennis met passie over. Dat zorgt ervoor dat mensen meer gevoel krijgen bij het thema en de intrinsieke motivatie ontwikkelen om veiligheid hoog op de agenda te zetten.”
Volop in ontwikkeling
Bij de herpositionering van Achterkamp was ook Tom Sinderdinck nauw betrokken. Hij begon in 2012 als stagiair bij het bedrijf, groeide door tot commercieel directeur en werd in 2020 ook mede-eigenaar. Tom: “Ik kom uit de Achterhoek en vind het mooi dat ik, na mijn studie in Enschede, bij een bedrijf uit de regio zulke mooie kansen heb gekregen. De mentaliteit en creativiteit binnen Achterkamp speekt me aan. Ook hebben we veel diepgang in de relaties met onze klanten. Ons vakgebied is volop in ontwikkeling, bijvoorbeeld door gamebased learning en plaats- en tijdsonafhankelijke trainingen. We blijven groeien en hebben daarbij altijd goede, gemotiveerde én leuke mensen nodig.”
Nieuwe locatie in Wehl
Naast de locaties in Baak en Zevenaar opent Achterkamp binnenkort een nieuwe locatie aan de A18 in Wehl. Deze locaties is ingericht op opleidingen voor de transport- en logistieke sector. Er kan getraind worden met de laatste technieken. Ook gaan studenten van het Graafschap College hier hun praktijklessen volgen. Tim: “Deze mooie samenwerking is voortgekomen uit het partnerschap met het Graafschap College binnen Onverwachte Hoek. Er was meteen een klik en het vertrouwen om deze uitdaging samen aan te gaan.”
Tim te Pas
Tom Sinderdinck
Een nieuwe uitdaging!
Ben je ondernemend en wil je helpen om het thema veiligheid in de Achterhoek op de kaart te zetten? Bekijk dan hier welke vacatures Achterkamp op dit moment heeft. Meer weten over Achterkamp? Bekijk de website.
Winterswijk is een dorp met de kwaliteiten van een stad
Raymond Meijnen (40) keerde terug naar zijn geboorteplaats Winterswijk voor een droombaan bij pompenspecialist Pentair. Toen zijn vrouw Nienke (35) partner kon worden in een verloskundigenpraktijk in Winterswijk, gingen ze er ook wonen. “Winterswijk is een dorp, maar heeft alles van een stad.”
Waar ga je als Achterhoekse (zelfstandige) zorgprofessional heen als je werk zoekt? Werk waar je blij van wordt? Juist, HappyNurse. Dit uitzend- en bemiddelingsbureau staat bekend om persoonlijke aandacht en een gemoedelijke sfeer. Ze hielpen al vele regionale instellingen zoals ziekenhuizen, gehandicaptenzorg, ouderenzorg en GGZ instellingen aan de juiste match.
Veel van de rallywagens en trucks die deelnemen aan de Dakar Rally, zijn Achterhoekse scheurmonsters. Althans... de schokdempers worden gemaakt door Reiger Suspension in Hengelo.
Roel en Regina ten Have ontmoetten elkaar vlak voordat zij ging studeren. “Als jij de rest van je leven in Aalten wil blijven, wordt het niks tussen ons”, zei ze toen...
Novita Patresia Amba (42) kwam acht jaar geleden voor de liefde van Indonesië naar Amsterdam, maar ze landde pas echt toen ze vorig jaar als verpleeghuisarts aan het werk kon in de Achterhoek. Niet eerder voelde ze zich zo welkom in Nederland. “Een buurvrouw vroeg me meteen op de koffie.”
In juli 2019 verhuisden Laurien Crump en Kenneth Gabreëls met hun verstandelijk gehandicapte zoon Tommy van Utrecht naar het dorp Geesteren in de Achterhoek. Daar vonden ze wat ze in de grote stad misten: rust en ruimte. Plus warme zorg en goed onderwijs. Laurien: “Men kijkt hier echt naar elkaar om. En in de zorg en het onderwijs zijn de lijnen kort.”
Kunnen internationale ambities en regionaal werken samengaan? Zeker wel, vertelt Liselotte Leijten. Zes jaar geleden kwam ze, na een carrière bij Google op de Amsterdamse Zuidas en in Dublin, terug naar de Achterhoek. Bij Pinkcube kreeg ze de opdracht om het bedrijf te laten groeien en de boel eens flink op te schudden.
Klaar met de filestress: Lynn gaat voor nieuw werkgeluk in Doetinchem
Lynn de Vries verhuisde vier jaar geleden van de Randstad naar de Achterhoek. Haar nieuwe woonomgeving bood direct veel rust en ruimte, maar de flinke reistijd richting haar werk in Arnhem nog niet. Afgelopen zomer switchte ze naar een baan bij de gemeente Doetinchem. “Ik heb nu zelfs tijd om vóór het eten te sporten!”
Eén van Achterhoeks best bewaarde geheimen: ruim 800 medewerkers ontwikkelen hoogwaardige, technologische oplossingen, zijn wereldwijd actief en werken bij één van Nederlands oudste beursgenoteerde bedrijven.
Ontdek jouw ideale werkplek: 5x flexwerken in de Achterhoek
Flexwerken in de Achterhoek: simpel én effectief. Of je nu als zzp’er nieuw bent in de regio of in loondienst een keer van omgeving wilt wisselen, de Achterhoek heeft inspirerende werkplekken waar je productief aan de slag kunt met toch wat reuring om je heen. Hieronder vind je vijf tips die je werkdag net wat leuker maken. Van oude scholen tot moderne innovatiecentra, neem je laptop mee en ontdek waar jij het prettigst werkt.
Weleens een Levi’s store, Hunkemöller, Aldi of Intratuin binnengewandeld? Grote kans dat de winkelpresentatie ontwikkeld én geproduceerd is door BVH Display. Het bedrijf heeft een nuchter Achterhoeks karakter, maar met een service van concept tot aan implementatie weten ze ook de internationale retailmarkt in te pakken.
Als 17-jarige jongen kwam Frank Dimmendaal bij Rensa in Doetinchem. Om onderdelen te halen voor zijn werk als installateur, maar ook voor een gezellig bakje koffie. Toen hij er 20 jaar later op gesprek kwam voor de functie van technisch adviseur, herkende hij meteen diezelfde open sfeer. "Het is een familiebedrijf, maar we durven ook te innoveren. Je wordt hier uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen."
Verstopt in een gigantische grijze doos op een bedrijventerrein in Aalten vind je de 10.000 m2 grote showroom van Kaemingk. Je zou zo nietsvermoedend langs deze internationaal opererende groothandel in decoratieartikelen rijden, maar eenmaal binnen stap je regelrecht een sprookje in.
Michael Ogubai verruilde de file voor de fiets, een wachtlijst voor zwemles en stenen voor groen. “De Achterhoek heeft veel te bieden. Meer dan mensen denken.”
Een doos met jouw nieuwe blouse erin wordt razendsnel het magazijn uitgestuurd, dwars door kilometerslange opslagrekken. Het magazijn is zo groot dat het personeel er lopend niet aan begint. Achter deze logistieke precisie schuilt een ingenieus opslagsysteem, ontworpen, geproduceerd en getest door NEDCON. Een international met een hoofdkantoor in Doetinchem.
Wereldwijd impact maken: 5 internationale bedrijven in de Achterhoek
Wereldwijde ambities? Welkom in de Achterhoek: thuisbasis van vele internationale bedrijven. Deze bedrijven blinken uit in wat ze doen en blijven met beide benen op Achterhoekse grond. Volop collegialiteit, een flinke scheut nuchterheid, en altijd klaar om het verschil te maken. Klaar om impact te maken?
Niet de zorg, maar een gelukkig leven centraal stellen. Dat vindt Sensire belangrijk, voor zowel klanten, bewoners en revalidanten als medewerkers. En daar sluit Hetty van Essen, wijkverpleegkundige in het team Hengelo – Keijenborg, zich graag bij aan. Na 30 jaar in het Gooi verruilde ze haar werkplek voor de mooie Achterhoek. Omdat haar familie en een vriendin hier wonen, maar ook omdat de manier waarop we naar elkaar omkijken haar aanspreekt.