Een doos met jouw nieuwe blouse erin wordt razendsnel het magazijn uitgestuurd, dwars door kilometerslange opslagrekken. Het magazijn is zo groot dat het personeel er lopend niet aan begint. Achter deze logistieke precisie schuilt een ingenieus opslagsysteem, ontworpen, geproduceerd en getest door NEDCON. Een international met een hoofdkantoor in Doetinchem.
Bij NEDCON ontmoeten innovatie en traditie elkaar. Het hoofdkantoor in Doetinchem is het brandpunt van meer dan 20 verschillende nationaliteiten, waar betrokkenheid centraal staat. Hoewel de productie in Tsjechië en sinds kort ook Amerika plaatsvindt, blijft het hart van het bedrijf stevig geworteld in Nederland. Met afdelingen zoals Sales, Engineering, Projectmanagement en Health & Safety, worden complexe opslagoplossingen daar niet alleen bedacht, maar ook tot in detail uitgewerkt en begeleid, waardoor de projecten wereldwijd worden gerealiseerd met een sterke basis.
Waar gemoedelijkheid en wereldwijde ambitie samenkomen
Wat NEDCON onderscheidt als werkgever is de unieke combinatie van een gemoedelijke sfeer en wereldwijde ambitie. Medewerkers ervaren de structuur van een grote organisatie, zonder de verbondenheid en persoonlijke benadering van een familiebedrijf te verliezen. Zoals CFO Erik Lansink het zelf omschrijft: “Het voelt hier nog steeds als een familiebedrijf. Dat zit in ons DNA.” Ook is NEDCON een van de partners van de voetbalclub van de stad: De Graafschap. De businessclub draagt de naam NEDCON-lounge en verwelkomt regelmatig collega’s. Zo ontmoeten collega’s elkaar ook eens op een andere plek.
18 nationaliteiten
In Doetinchem lopen 180 medewerkers rond met maar liefst 18 verschillende nationaliteiten. De voertaal is Nederlands, maar met Engels kan iedereen hier ook uit de voeten. “We hebben een heel open cultuur. Mensen helpen elkaar.” De betrokkenheid van werknemers bij het bedrijf is groot. Dat blijkt ook uit het feit dat er dit jaar maar liefst acht jubilarissen zijn die al 25 jaar in dienst zijn. “Bij hen zit heel veel kennis, maar voor de toekomst hebben we natuurlijk ook nieuwe, jonge mensen nodig”, geeft Erik aan. “We groeien hard en zoeken gemotiveerde, betrokken mensen die bereid zijn te leren en samen te werken. Het is hier veel learning on the job, maar we bieden onze werknemers ook opleidingsmogelijkheden.”
Een nieuwe productie in Amerika
In 2024 zette NEDCON een nieuwe stap in groei met de opening van een gloednieuwe productiefaciliteit in Kentucky, Amerika. Met deze hightech fabriek tilt NEDCON de productie naar een hoger niveau, volledig uitgerust om sneller, slimmer te leveren. Dit nieuwe hoofdstuk in de VS versterkt niet alleen de wereldwijde slagkracht, maar speelt ook perfect in op de stijgende vraag naar innovatieve opslagsystemen in Amerika. Samen met de al 30 jaar gevestigde fabriek in Tsjechië, bouwt NEDCON verder aan hun belofte: kwaliteit en innovatie zonder grenzen.
Build to last, designed for growth.
Bij NEDCON barst het van de kansen om te groeien. Leren staat hier centraal. Learning en Development manager Roel van Leeuwen vult aan: “In een wereld die razendsnel verandert door automatisering en robotisering, is het belangrijk om te onthouden dat mensen het verschil maken.” Door een mix van learning on the job en opleidingsmogelijkheden krijgen medewerkers de tools om zichzelf én de organisatie vooruit te helpen. Dit sluit naadloos aan bij de nieuwe belofte: ‘Build to last, designed for growth.’ Het weerspiegelt niet alleen de visie op de producten, maar ook de werkomgeving: betrouwbaar en toekomstgericht.
Pak je in de Achterhoek een trein of bus? Grote kans dat deze van Arriva is. Al jaren is dit bedrijf verantwoordelijk voor al het openbaar vervoer in onze regio. En dat zal de komende jaren niet veranderen. Arriva mag namelijk de komende 17 jaar door blijven rijden met treinen en bussen in de Achterhoek, onder andere op het traject tussen Winterswijk en Arnhem.
Verstopt in een gigantische grijze doos op een bedrijventerrein in Aalten vind je de 10.000 m2 grote showroom van Kaemingk. Je zou zo nietsvermoedend langs deze internationaal opererende groothandel in decoratieartikelen rijden, maar eenmaal binnen stap je regelrecht een sprookje in.
Novita Patresia Amba (42) kwam acht jaar geleden voor de liefde van Indonesië naar Amsterdam, maar ze landde pas echt toen ze vorig jaar als verpleeghuisarts aan het werk kon in de Achterhoek. Niet eerder voelde ze zich zo welkom in Nederland. “Een buurvrouw vroeg me meteen op de koffie.”
In het Guinness Book of Records staan de langste man, die de 2,51 meter aantikt, en de snelste auto (455,3 km/u), maar ook: pompenspecialist Pentair. Het bedrijf maakte in zijn vestiging in Winterswijk de pompen met de grootste capaciteit ter wereld. En die draaien nog steeds. In het Gemaal IJmuiden zorgen deze pompen ervoor dat Noordwest-Nederland droge voeten houdt.
Hightechbedrijf Hittech Bihca is gespecialiseerd in het produceren van producten van moeilijke materialen als superduplex en titanium. Zo deed het bedrijf de nabewerking van onderdelen in de Formule 1-auto van Max Verstappen.
Van een wekelijkse volleybaltraining bij KSV Vragender tot een spontaan buurtfeest in Groenlo: Isabel Harmelink (27) geniet volop van haar terugkeer in de Achterhoek. Na vijf jaar Den Haag verhuisde ze begin 2024 weer naar de regio. Samen met haar vriend Rick huurt ze nu een sfeervolle boerderijwoning net buiten Groenlo. “Het is zo fijn om ‘s ochtends uit te kijken over weilanden. Die ruimte, die rust – dat miste ik in de Randstad.”
Michiel Klitsie maakt met Lieneke in Groenlo zijn ‘American dream’ waar. Beiden vonden er inspirerende banen en een prachtig huis. “Ik wilde altijd naar grote steden, naar het buitenland. Die onrust is helemaal weg.”
Niet de zorg, maar een gelukkig leven centraal stellen. Dat vindt Sensire belangrijk, voor zowel klanten, bewoners en revalidanten als medewerkers. En daar sluit Hetty van Essen, wijkverpleegkundige in het team Hengelo – Keijenborg, zich graag bij aan. Na 30 jaar in het Gooi verruilde ze haar werkplek voor de mooie Achterhoek. Omdat haar familie en een vriendin hier wonen, maar ook omdat de manier waarop we naar elkaar omkijken haar aanspreekt.
Annemiek van der Hoek, cultureel maatschappelijk ondernemer, voelt zich thuis in de Achterhoek. Een tijd lang werkte ze als directeur bij De Koppelkerk in Bredevoort. Met een grote groep vrijwilligers organiseerde ze exposities, lezingen en concerten. “Hier verstaan ze echt de kunst van samen dingen voor elkaar krijgen.”
Winterswijk is een dorp met de kwaliteiten van een stad
Raymond Meijnen (40) keerde terug naar zijn geboorteplaats Winterswijk voor een droombaan bij pompenspecialist Pentair. Toen zijn vrouw Nienke (35) partner kon worden in een verloskundigenpraktijk in Winterswijk, gingen ze er ook wonen. “Winterswijk is een dorp, maar heeft alles van een stad.”
Waar ga je als Achterhoekse (zelfstandige) zorgprofessional heen als je werk zoekt? Werk waar je blij van wordt? Juist, HappyNurse. Dit uitzend- en bemiddelingsbureau staat bekend om persoonlijke aandacht en een gemoedelijke sfeer. Ze hielpen al vele regionale instellingen zoals ziekenhuizen, gehandicaptenzorg, ouderenzorg en GGZ instellingen aan de juiste match.
Esther Ruesen deelt met Bart Kiers een grote liefde voor de Achterhoek. Samen hebben ze een missie: “Wij willen nieuwkomers in de Achterhoek écht welkom heten.”
De charme van de Achterhoek reikt verder dan mooie landschappen en een ongedwongen sfeer. Het bruist hier van de nieuwe ideeën, producten of methoden die worden omgetoverd tot geniale uitvindingen. Met als resultaat economische groei, een fijne leefomgeving of meer baankansen in de buurt. Want één ding hebben deze uitvindingen met elkaar gemeen: ze zijn wereldwijd bekend en geboren in de Achterhoek. Hieronder hebben we vijf van die talloze uitvindingen op een rijtje gezet.
Het is één van de grootste machinebouwers in de regio, en een begrip in Terborg: Royal Kaak. Al vier generaties lang is dit familiebedrijf wereldwijd toonaangevend in de ontwikkeling en montage van stand-alone machines en complete bakkerijlijnen. Voor hun belangrijke positie in dit vakgebied kregen ze bij hun 175-jarig bestaan zelfs een koninklijke onderscheiding.
Wereldwijd impact maken: 5 internationale bedrijven in de Achterhoek
Wereldwijde ambities? Welkom in de Achterhoek: thuisbasis van vele internationale bedrijven. Deze bedrijven blinken uit in wat ze doen en blijven met beide benen op Achterhoekse grond. Volop collegialiteit, een flinke scheut nuchterheid, en altijd klaar om het verschil te maken. Klaar om impact te maken?
Iedere inwoner van het Achterhoekse plaatsje Ulft kent wel iemand die er gewerkt heeft: de DRU. Van de achttiende eeuw tot 1999 lag hier de bakermat van de Nederlandse gietijzerindustrie. De DRU was daarmee ook één van de belangrijkste werkgevers in de omgeving. In 2009 kreeg het industriepark een nieuwe bestemming als ontmoetingsplek op het gebied van kunst, cultuur en horeca. Later kwam hier ook educatie, toerisme, participatie en innovatie bij.
Klaar met de filestress: Lynn gaat voor nieuw werkgeluk in Doetinchem
Lynn de Vries verhuisde vier jaar geleden van de Randstad naar de Achterhoek. Haar nieuwe woonomgeving bood direct veel rust en ruimte, maar de flinke reistijd richting haar werk in Arnhem nog niet. Afgelopen zomer switchte ze naar een baan bij de gemeente Doetinchem. “Ik heb nu zelfs tijd om vóór het eten te sporten!”
LOGISZ is een ambitieus fullservice marketing- en communicatiebureau dat opgericht is in 1999. Het team bestaat uit 38 professionals die strategieën en concepten ontwikkelen en vertalen naar resultaatgerichte oplossingen. Samen met klanten uit de B2B, onderwijs en non-profitorganisaties brengen - en houden – ze doelgroepen in beweging. Sinds 2022 is LOGISZ gevestigd in een splinternieuw pand aan de Havenstraat in Doetinchem.
Ontdek jouw ideale werkplek: 5x flexwerken in de Achterhoek
Flexwerken in de Achterhoek: simpel én effectief. Of je nu als zzp’er nieuw bent in de regio of in loondienst een keer van omgeving wilt wisselen, de Achterhoek heeft inspirerende werkplekken waar je productief aan de slag kunt met toch wat reuring om je heen. Hieronder vind je vijf tips die je werkdag net wat leuker maken. Van oude scholen tot moderne innovatiecentra, neem je laptop mee en ontdek waar jij het prettigst werkt.