Zelf aan de slag met techniek

Jong geleerd…

Weet je nog? Dat je als kind álles wilde weten: ‘Hoe werkt een magnetron?’ ‘Wat is wifi?’ ‘Hoe kan glas van zand zijn gemaakt?’ Honderden vragen, technische vragen. In de Achterhoek hebben we graag kinderen met vragen. En ’t liefst met veel vragen. Omdat dit onze kanjers van de toekomst zijn! 

Van 4 tot en met 14 april gaan daarom ruim 3.500 basisschoolkinderen in de Achterhoek tijdens speciale techniekworkshops zelf aan de slag tijdens de Week van de Techniek. Lekker zelf uitproberen en onderzoeken.

Wat gaan ze doen?

De leerlingen gaan op verschillende manieren aan de slag. Zo krijgen een aantal leerlingen in een grote truck met trailer les van de Rijksuniversiteit van Groningen en GasTerra over ‘Jouw Energie van Morgen’. Anderen maken in een moderne workshop kennis met het ambacht smeden en gaan hun eigen sleutelhanger maken of krijgen een gastles van een vrouwelijke beroepsprofessional. Deze professionals laten de leerlingen zien hoe hip en cool techniek kan zijn. En dat het zéker ook iets van en voor vrouwen kan zijn. Maar ook een heuse robotrace -en het programmeren van je eigen robot over een parcours – staat op het programma.

Kom 11 juni zelf kijken, ervaren & kennismaken!

Gaat jouw 💚 – en dat van je kinderen – ook direct sneller kloppen? Zet dan zaterdag 11 juni alvast in je agenda en kom die dag (samen) naar de Achterhoek, naar dé jaarlijkse Techniekdag. Deze vindt dit jaar plaats bij Kramp in Varsseveld. Volop techniek, innovatie en echt vakmanschap. En wie weet… ligt hier onverwacht je volgende uitdaging!

Magazine

Een greep uit ons magazine

Terug naar boven