Onderwijs in de Achterhoek

Aju anonimiteit, hallo persoonlijk onderwijs

Onderwijs in de Achterhoek: persoonlijk en geborgen

Als je met je gezin naar een nieuwe plaats verhuist, wil je natuurlijk het beste voor je kinderen. Een goede school of kinderopvang en tegelijkertijd een veilige plek waar ze snel vrienden kunnen maken. Hier in de Achterhoek zit dat wel goed. De kwaliteit is hoog, de lijntjes met de lokale gemeenschap zijn kort en er is veel persoonlijke aandacht. Ontdek hieronder het brede aanbod van onderwijs in de Achterhoek.

Het aanbod: van antroposofische basisschool tot tweejarige hbo-opleiding

 

Kinderopvang

Van gastouder tot naschoolse opvang bij de basisschool; voor ieder kind is er een passende plek. Kenmerkend aan de Achterhoekse kinderopvang is de kleinschaligheid. Kies een opvang of BSO die bij jouw kind past: van antroposofische kinderopvang tot sportieve BSO. Verhuis je terug naar je roots? Misschien is er wel familie dichtbij die wilt oppassen.

Overzicht per woonplaats

Basisonderwijs

In de meeste woonplaatsen vind je één of meerdere basisscholen met een gevarieerd aanbod aan lesmethoden waaruit je kunt kiezen. Kenmerkend aan Achterhoekse scholen zijn de sterke verbindingen met de lokale gemeenschap. Zo maken kinderen snel vrienden en bouw je zelf ook een sociaal netwerk op.

Vind een basisschool

Voortgezet onderwijs

Op loop- of fietsafstand van iedere woonplaats vind je meerdere middelbare scholen. Er zijn scholen voor de praktische leerling, de topsporters, de groene vingers, de talenknobbels en ga zo maar door…

Vind een middelbare school

Speciaal onderwijs

Nauwe samenwerking met de zorg en korte lijntjes met de ouder(s)/verzorger(s). Dat vinden wij hier heel normaal, zeker in het speciaal onderwijs. Er is voldoende aanbod, dus er zit er altijd wel een bij je in de buurt. Wist je dat er zelfs gezinnen voor het speciaal onderwijs naar de Achterhoek zijn verhuisd?

Speciaal onderwijs in de Achterhoek

Mbo-opleidingen in alle richtingen

Praktisch geschoolden halen hier hun hart op. Het Graafschap College is de grootste mbo-instelling van de Achterhoek. Hier volg je mbo-opleidingen in alle richtingen. Het Zone College is er speciaal voor groen onderwijs.

Mbo in de Achterhoek

Hbo in twee jaar en prijswinnende Pabo

Hbo-opleiding in de Achterhoek niet mogelijk? Onzin. Op het Grensland College haal je binnen twee jaar een hbo-diploma; een uitzonderlijk concept. Bovendien vind je in Doetinchem een prijswinnende Pabo: de Iselinge Hogeschool. Op zoek naar een andere of universitaire opleiding? Dan reis je snel met het openbaar vervoer naar Enschede, Deventer, Arnhem of Nijmegen.

Hbo in twee jaar

Leven lang ontwikkelen

De Achterhoek bruist op het gebied van zelfontplooiing. Naast het Grensland College zijn er nog veel meer mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Via talentenfonds Opijver kun je jezelf omscholen richting een baan met toekomstperspectief. Ook het MKB!dee mag niet op dit lijstje ontbreken: zes technische bedrijven zetten zich samen in voor een leercultuur met als motto: een leven lang leren.

Dit is Opijver

Ervaringsverhalen

Deze gezinnen verhuisden recent naar de Achterhoek

Terug naar boven