Cultuur in de Achterhoek

Ontsnap na je werk of in het weekend aan dagelijkse routines

Cultuur snuiven in de Achterhoek: 7 tips

Leven in de Achterhoek betekent wonen in het groen met veel banenkansen. Maar daar waar je kiest voor vrijheid en een baan die helemaal bij je past, mogen culturele activiteiten natuurlijk niet ontbreken. Een plek om na je werk of in het weekend iets nieuws te ontdekken. Lachen in het theater, dansen bij een poppodium of wandelen door de binnenstad: ontspannen doe je hier. Benieuwd? Check hieronder onze tips:

DRU-industriepark in Ulft

De DRU-industriepark is een bekende culturele ontmoetingsplek. Deze creatieve broedplaats barst van de activiteiten voor iedereen, van jong tot oud. Zo luister je naar lokale bandjes of bezoek je een dansavond bij het poppodium. Ideaal als vervolg op je vrijmibo. Doordeweeks vind je ontspanning in het brede filmaanbod, en in de weekenden zijn er veel activiteiten voor het hele gezin: van workshops tot aan theatershows. Er is genoeg te doen, dus houd de agenda’s maar naast elkaar.

Silo Art Tour

De Achterhoek biedt je mooie landschappen om doorheen te wandelen of fietsen. Hoe leuk is het als je dit kan combineren met het bekijken van indrukwekkende kunstwerken? In de Silo Art Tour komt het boerenbedrijf van toen en nu tot leven en voel je de identiteit van de streek. Neem je vrienden uit de Randstad mee op pad en laat ze zien wat innovatief, ondernemend en creatief is. Er zijn verschillende routes met ieder hun eigen unieke verhalen en street art. Stippel je route hier uit.

Amphion Theater Doetinchem

Theatergroepen, cabaretiers en andere artiesten slaan het grootste theater van de Achterhoek niet over. Het Amphion biedt cabaret, musical, dans, muziek, toneel en theater. Zowel van regionale, landelijke als internationale afkomst. Het perfecte avondje uit in Doetinchem? Dat is wat ons betreft een hapje eten in de Grutstraat om vervolgens door te wandelen naar de moderne schouwburg met prachtige rode zaal. Naast de volle theateragenda kan je via het Amphion Cultuurbedrijf ook muziek- dans- en theaterlessen volgen. Die nieuwe hobby naast je werk heb je zó gevonden.

De Koppelkerk in Bredevoort

Wanneer je het wat kleiner wil opzoeken vind je in het centrum van Bredevoort de Koppelkerk. Regelmatig worden hier exposities, concerten en lezingen georganiseerd met de focus op kunst en literatuur. Het boekencafé is daarnaast een hele fijne plek om boeken te lezen of (ver)kopen en de verdieping op te zoeken. De Koppelkerk is ieder weekend geopend. Combineer je bezoek met een stadswandeling door Aalten of Winterswijk.


Museum MORE in Kasteel Ruurlo

Gevestigd in Kasteel Ruurlo is Museum MORE voor modern realisme zeker een bezoek waard. En naast het grote aanbod van hedendaagse kunst, is het kasteel ook een ideale locatie voor een zakelijke bijeenkomst. Handig voor inspiratiesessies met collega’s of voor grote events. Omringd door een rijk landschap met historie vind je het kasteel diep in de Achterhoek. Een misschien wel magische plek die je niet mag overslaan, ongeacht met welk gezelschap je komt.


Theater de Storm in Winterswijk

Gewoon een leuk avondje uit om de week te breken of om herinneringen te maken. Een fijne theaterbeleving vind je bij Theater de Storm in Winterswijk. Het theater is intiem, maar heeft een groot aanbod in professionele producties. Het is een onmisbare plek waar veel bezoekers uit de regio samenkomen. Zie het als een ontmoetingsplek, voor nieuwe vriendschappen en goede connecties in de buurt. Bovendien heeft de omgeving van Winterswijk nog zoveel meer te bieden. Ontdek het hier.


Muziekfestivals in de Achterhoek

Vier de Achterhoek! Dat doe je met bijzonder leuke én gezellige (muziek)festivals. Want ook in 2024 bezoek je hier festivals zoals De Zwarte Cross, Mañana Mañana en Huntenpop. Lekker struinen door het gras, luisteren naar je favoriete band en genoeg reuring. Hard werken, maar minstens zo intens genieten samen met je vrienden, collega’s of gezin. Ook dat is leven in Onverwachte Hoek. Kom alvast in de stemming en plan je agenda vol.

Op avontuur

Ontdek de omgeving

Terug naar boven