Gemeente Oude IJsselstreek

Oude IJsselstreek: de moeite van het ontdekken waard

Gemeente Oude IJsselstreek

Een zeer divers landschap met veel dorpen en buurtschappen: dat is Oude IJsselstreek. Het noordelijke en zuidelijke deel van de gemeente zijn qua historie verschillend gevormd, iets dat je nog goed terug ziet in de grote diversiteit in het landschap; hoogteverschillen, gebieden die onder water staan en droge vlakten, landbouwgebied en rijke bebossing, het komt hier allemaal voor. En dat maakt het de gemeente de moeite van het ontdekken waard!

Ontdek de afwisseling

Landbouw en houtindustrie vormden het noorden van de gemeente. Hier vind je mooie Achterhoekse coulisselandschappen en agrarische vergezichten. Door het zuiden van de gemeente loopt de Oude IJssel. De rivier stroomt vanuit Duitsland de gemeente binnen, verder richting Doetinchem. Een uitstekende manier om de afwisseling in het landschap zelf te zien en ervaren is door over de Oude IJssel te varen of om er langs te fietsen of wandelen. In Ulft is de oude DRU ijzergieterij gerenoveerd tot het DRU Industriepark, een plek met horeca, entertainment, innovatieve ondernemingen én sfeervolle woningen. En sowieso vind je er volop herinneringen aan de ijzerindustrie en de ijzersterke arbeidscultuur. Dit arbeidsverleden maakt Oude IJsselstreek tot wat zij nu is.

Oude IJsselstreek maakt sterk

“Gemeente Oude IJsselstreek maken we door samen de schouders er onder te zetten. Door ons lokaal te verenigen maken we ons sterk voor onze ambitie en staan we open voor vernieuwing. We zijn trotse, toch wel eigenwijze individuen, maar verbonden als Naobers. Mensen van hout, mensen van staal die moeilijk te breken zijn. Zoals we dat in ons sterke arbeidsverleden hebben geleerd.”

Wonen en werken

Nog steeds zijn er veel innovatieve bedrijven te vinden in Oude IJsselstreek, met name in de maakindustrie. Maar ook in andere sectoren zoals zorg, dienstverlening en onderwijs vind je volop interessante banen en uitdaging. Al deze hardwerkende mensen en hun gezinnen hebben woningen nodig. Daarom worden er op verschillende plekken in de gemeente tussen nu en 2030 tussen de 1.000 en 2.250 woningen bijgebouwd. Dit worden overwegend woningen in ruim opgezette wijken met veel groen. Rustig wonen, dichtbij de natuur, in dorpen en buurtschappen met inwoners die zich sterk met elkaar verbonden voelen.

Meer informatie over de woningbouw vind je op op de website van de gemeente.

Terug naar boven