Gemeente Bronckhorst

Bronckhorst: Groen, ruim en filevrij

Gemeente Bronckhorst

Als je woont en werkt in Bronckhorst, ligt het vakantiegevoel steeds op de loer. De gemeente is één van de grootste gemeenten van ons land qua oppervlakte en staat bekend als dé Achterhoekse kastelen- en landgoederenstreek. De kastelen en landgoederen liggen in een prachtig afwisselend landschap. Daartussen vind je levendige dorpen met een gezellig verenigingsleven en vele evenementen. Ook is daar het kleinste stadje van Nederland: Bronkhorst. De gemeente is omgeven door de IJssel (met aan de overkant van deze kronkelende rivier de Veluwe) en de Oude IJssel, twee prachtige Hanzesteden (Zutphen en Doesburg) en de rest van de Achterhoek.

Eén verkeerslicht

Bronckhorst wordt wel eens de poort naar de Achterhoek genoemd. Doetinchem, Apeldoorn en Arnhem zijn prima te bereizen. Duitsland en Twente ook. In Bronckhorst geen files en slechts één verkeerslicht in de hele gemeente. De digitale snelweg is aangelegd, ook in het buitengebied. Thuiswerken is daarom prima optie en in een pauze maak je even een wandeling in het groen dat nooit ver weg is.

Lokaal en internationaal

Een groene, ruime filevrije plattelandsgemeente klinkt als rustig. Maar er wordt ook flink gewerkt. En geïnnoveerd. In Bronckhorst zijn allerlei bedrijven van ambachtswerk tot high-tech, van zorg tot techniek, van lokaal-georiënteerd tot internationaal. Natuurlijk is recreatie en toerisme ook een belangrijke sector. Want rust is zeker wel een USP van Bronckhorst.

Ongedwongen en vriendschappelijk

En hoe typeer je nou de Bronckhorster, voor zover deze bestaat? We hebben belangstelling voor elkaar en staan voor elkaar klaar. We ondernemen dingen samen, komen graag met nieuwe ideeën en gaan dan voortvarend te werk. Velen van ons zetten zich met hart en ziel in voor de gemeenschap. We gaan ongedwongen, vriendschappelijk en met humor met elkaar om. We zijn positief ingesteld en reageren vaak met een grap. Maar nooit om de ander te kwetsen, onze humor is oprecht. We weten goed wat we willen, nemen geen blad voor de mond, laten ons niet snel gek maken, en als we ergens in geloven, gaan we ervoor, ook al vinden anderen dat geen goed idee. In die zin zijn we ook wel wat eigenzinnig. We houden niet zo van mensen die ons komen vertellen hoe het zit.

Kom eens een weekendje langs en verken de omgeving. Laat je verrassen.
Goed Gaon! (= Houd je goed in het Achterhoeks)

Terug naar boven