Gemeente Berkelland

Berkelland: aanpakkers, ruimte en avontuur!

Gemeente Berkelland

Voel je thuis in Berkelland: één van de grootste plattelandsgemeenten, met veel ruimte, groen en het kenmerkende coulisselandschap. De basis voor Berkelland zijn het stadje Borculo, de dorpen Eibergen, Neede en Ruurlo, zeven kleine dorpen en de vele buurtschappen. Samen met de rivier de Berkel trekken ze als een toneeldecor aan je voorbij. Bezoek Kasteel Ruurlo, misschien wel het mooiste kasteel van Nederland. En neem even de tijd voor een fotomoment bij de watermolen van Borculo of die van Mallum, de watertoren van Eibergen of de havezate Huize de Kamp in Neede.

Berkellanders zijn aanpakkers

Wij zijn aanpakkers met elan. Berkelland heeft een sterke maakindustrie, vakmanschap en hoge kwaliteit. In de traditionele sectoren, maar juist ook in de smart-industry. Bij ons wordt de Joppie-saus gemaakt en de meest innovatieve meet- en regelapparatuur voor uiteenlopende industriële processen. En de schoenen van Schuurman? Die hebben bij ons hun bakermat.

Naoberschap en ruimte

Berkellanders houden van tradities: paasvuur, zomerfeesten en kermis, corso, jam maken, midwinterhoorn blazen en carbid schieten. Maar ook van gezond eten, frisse lucht en rust van de natuur.

In Berkelland woon je in een sociaal veilige gemeente. Naoberschap krijgen we van huis uit mee. Veel vrijwilligers houden onze buurten en verenigingen levend. Je kunt zijn wie je bent. Veel kan. De gemeenschap is tolerant.

En wie is dan die Berkellander? Een vrolijke Achterhoeker, gemoedelijk, gezellig en gastvrij. Respect voor geloven, vrijzinnig, bescheiden, met gemeenschapsgevoel, een festivalganger met een vaste vriendengroep. Maar ook: ondernemend, hardwerkend, vakwerk, nuchter, no nonsense, de buitenkant is niet zo belangrijk. Maar wel: Doen wat je zegt, afspraak = afspraak.

Op avontuur

In Berkelland kun je avonturen beleven. In een decor van een schitterend landschap, met de Berkel waar je kunt kanoën en suppen of in onze bossen waar je kunt mountainbiken en survivalruns kunt doen. En keer na een dag vol indrukken en activiteiten terug naar huis. Je eigen thuis. In Berkelland.

Terug naar boven